Vælg den rette tappehane

tappehane

Tappehaner er i nogle tilfælde meget praktiske at have. De er nemme at styre, når der er stort tryk i en beholder, hvor en almindelig hane vil være svær at styre.  

Her kan du læse mere om, hvornår det er smart at bruge en tappehane, og hvor du kan finde dem.  

Find en tappehane til dit fadølsanlæg  

Når du besøger en bar og bestiller en øl, så har du garanteret opdaget, at deres fadølsanlæg bruger en tappehane. Langt de fleste anlæg vælger at bruge en tappehane, da den er nem at styre, så man ikke spilder øl. Derudover sørger hanen også for, at det er en jævn strøm af væske, som kommer ud af hanen.  

Hvis du gerne vil have installeret et fadølsanlæg derhjemme, så er tappehanen et must for dit anlæg. Nogle gange er det muligt at finde andre typer af anlæg, men de er sjældent lige så nemme at bruge.  

Derudover er et fadølsanlæg med en tappehane også typisk dem, som er nemmest at finde på markedet. Når du køber et fadølsanlæg, så er det ikke altid, at selve tappehanen følger med. Heldigvis er der mange steder, hvor du kan finde en tappehane på nettet.  

Her har du mulighed for selv at vælge, hvordan hanen skal se ud, så den passer ind i indretningen. Der findes tappehaner, som er mere dekorative end andre. Du kan også til tider finde tappehaner, hvor øl-logoerne er på selve hanen. Det vil give dit fadølsanlæg det samme udseende, som hos gamle værtshuse.  

Perfekt til dig, som brygger din egen øl  

Hvis du er blevet fanget af ølbrygning, så vil du måske gerne øge mængden, du kan brygge ad gangen. Ølbrygning er en hobby, som kræver en del tålmodighed og udstyr. Når du begynder at brygge en øl, så går der længe, inden du kan smage den for første gang.  

Typisk, når man brygger privat, så har man ikke det største udvalg af udstyr. Det betyder, at man nogle gange har lavet nogle kreative løsninger. Det betyder, at der er mange, som brygger øllen i store plastikspande. Hvis du gør det samme, så kender du helt klart til, hvor svært det kan være at transportere øllen fra spanden over i flasker.  

Hvis du installerer en tappehane direkte i spanden, så er det nemt at tappe flaskerne op. Hvis du vælger ikke at installere hanen helt nede i bunden, så slipper du også for at få bundfaldet med, som ikke er så lækkert at have i øllen. Det gør det nemt for dig at tappe den perfekte flaske øl. Du kan også montere et mundstykke på tappehanen, så du ikke oplever, at øllen spildes, når du prøver at fylde flaskerne op.  

Hvis du gerne vil gå all-in på ølbrygning, så kan du overveje at installere et anlæg med dit eget øl. Her skal du selvfølgelig også bruge en stor og dekorativ tappehane til at vise dit anlæg frem. Det gør det også meget mere imponerende, når du skal servere din egen øl til gæster.