Hvad kan et USB kabel bruges til?

usb kabel powerbank

De fleste kender til et USB kabel. Helt kort er det en måde hvorpå man kan overføre data eller strøm. Det er en forkortelse for Universal Serial Bus. Det er blevet brugt i årevis til forskellige elektroniske devices og er en lille ledning, som sættes i computeren, mobilen eller lignende. Når det er sat til, så er det muligt at lade sin mobil op eller overføre data. Her er det muligt at tilgå filer og overføre dem, hvis det ønskes. De bruges primært til backup af dokumenter eller opladning af en enhed.

Skal der laves backup af video eller lyd, så er der ofte brug for at overføre sine filer til en ekstern harddisk. En harddisk er lavet til opbevaring af filer. Kapaciteten afhænger af den enkelte harddisk.

lader til telefon

Hvilke muligheder findes der for backup?

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til opbevaring af data. En af de mest brugte metoder i dag er online backup, også kaldt skyen. Her det muligt at opbevare sine filer på tværs af computere, da det ligger online.

Der findes services som Google Drev og Dropbox, som muliggør dette. Det smarte er, at der ikke er behov for en fysisk genstand. Det er muligt at tilgå filerne fra alle ens devices.

Det koster dog ofte et månedligt abonnement og så kræver det internet. Det er muligt at få filerne ned online, men så skal de ligge på en harddisk.

Det er derfor en vurderingssag om man vil vælge online backup eller om man vil købe en fysisk harddisk. Et USB kabel er oplagt til overførslen.

Hvorfor er det relevant med USB kabel?

Der er tale om en fysisk løsning, når det kommer til et USB kabel. Det er derfor en løsning man ved virker. De fleste mobilselskaber er begyndt at lave trådløs opladning, som også fungerer godt. Det kræver dog enten batterier eller at opladeren er sat til en form for strømkilde. Det er også en sikker måde at overføre sine filer på.

Når man overfører filer online, så er der desværre risiko for at blive hacket. Derfor kan det være faktisk være en god ide at have filerne på en fysisk harddisk. Især de filer som er fortrolige eller som du ikke ønsker at andre skal kunne få fingrene i.

Vil du derfor gerne overføre filer sikkert, så brug et USB kabel. Det kræver selvfølgelig at din enhed ikke har virus.

Her finder man et stort udvalg af USB kabler

Der findes mange forskellige forhandlere og produkter. Kablerne fås i mange forskellige længder og forskellige former for USB-type. USB-C er et af de meste almindelige former for kabel. Det kan både bruges som lade- og datakabel. Batteribyen har alle typer kabler og i mange forskellige længder. Nogle gange har man brug for et langt kabel og andre gange er et kort at foretrække.

Der er i hvert fald rig mulighed for at finde netop det kabel man har brug for. De fås ovenikøbet også i forskellige farver, hvis det er en vigtig faktor.