læderstykker

Er du ved at løbe tør for kreative projekter? Så er det måske på tide at kaste sig over et nyt materiale: Nemlig læder.

Du kan fremstille alle mulige fine ting fra bøger til bælter i læder, som om muligt er det mest tidløse materiale der findes. Samtidig er der masser af metoder man kan lære, når man arbejder med læder, og det er nogle nye værktøjer. Så det kan sagtens være en god udfordring at prøve sig ad med læderhåndværket.

Er du på udkig efter inspiration til en ny hobby, hvor du får afprøvet din kreativitet og din tålmodighed, så er du kommet til det rette sted.

stykke læder

Hvor kan man købe læder?

Først og fremmest skal man selvfølgelig bruge noget læder, når man skal fremstille ting i læder. I Skindhuset finder du alt fra færdige skind til læderstykker og restlæder. Du kan desuden finde mange forskellige typer læder, der kommer fra forskellige dyr. Nogle typer egner sig bedre til beklædning, som fx kalveskind, der er velegnet til jakker, frakker og lignende. Skind som kan fås i lidt mindre størrelser, fx lammenappa er smart til nederdele eller tasker.

Skindhuset sælger også farvede huder, som kan gøre det ekstra sjovt at arbejde med. Det populære krokodillelak er også genialt til dig, der vil lave beklædning.

Hvis du gerne vil binde bøger ind, så finder du specifikke læderstykker til dette formål. Både fåreskind og gedeskind er oplagte til dette, og kan have en rigtig fin indfarvning. Her arbejder man med noget tyndere læder, så det kan være nemmere end hvis du fx skal forsøge at lave en jakke.

Når du vælger dit materiale, skal du også være opmærksom på, at det kommer fra forskellige dele af huden. Huden opdeles nemlig i flere læderstykker, så det kan være meget brugbart at have styr på, hvad der er hvad. Brug derfor også lidt tid på at blive bekendt med ord som croupon, forpart og okseside. Det kan du også læse mere om hos Skindhuset.

Hvad kan man bruge læderstykker til?

Når du skal bestille læderstykker, er det selvfølgelig vigtigt du har styr på, hvad mulighederne er med det. Som nævnt allerede kan man fremstille beklædning, tasker, bælter, binde bøger ind eller noget helt femte. I virkeligheden er det kun din fantasi der sætter grænser, selvom det kan være en rigtig god ide at starte med noget, som man har skabeloner og hjælp til.

Særligt hvis du ikke har erfaring med at skære i læder, er det en rigtig god ide at skaffe dig en bog, der kan hjælpe dig, eller finde hjælp på nettet. Her finder du også masser af ideer til, hvad du kan bruge læderstykker til.

Hvilke værktøjer skal jeg bruge?

Det afhænger meget af hvilket projekt du skal i gang med, men der er nogle grundredskaber, som man skal bruge til de fleste projekter. Det er smart at have et underlag til både at skære og hugge i huden. Det kan med fordel være lavet af nylon.

Derudover er redskaber som en hultang, glitterrulle og en kantskærer være helt uundværlige.