Find den rigtige kikkert og kom ud i naturen!

Mand med kikkert

Naturen er et skønt sted at finde ro og fred. Det er en god måde at koble af og komme væk fra den stressende hverdag. Det er her at man kan finde et inspirerende dyreliv og naturfænomener – også i den danske natur! Men det er ikke altid til at spotte med det blotte øje, og derfor får du brug for en god kikkert.

Hvilken kikkert skal du vælge?

Kikkerter kan have flere forskellige funktioner og derfor skal du starte med at finde ud af, hvilken type kikkert du får brug for. Du kan kigge på kikkerter fra kikkertshoppen og blive inspireret til hvilken kikkert du skal have. Her kan du også blive guidet og læse mere om kikkerterne. Der findes mange forskellige typer. Skal du have en almindelig kikkert, en udsigtskikkert eller en stjernekikkert? Det hele kommer an på dit behov.

De flotte naturfænomener

Der er intet så terapeutisk som at kigge op på en nattehimmel, som er fyldt med stjerner. Måske hvis man er heldig vil der også være stjerneskud at se. Og her vil det være noget nemmere at få øje på, hvis man har en stjernekikkert, som er lavet til formålet. Men kikkerten er ikke kun til stjerner. Med et teleskop får du også mulighed for at undersøge Solsystemet og måner. Du skal bare vide hvad du skal kigge efter. Det er særligt med stjernehimlen, at det er godt at have en kikkert, da den med sine teknologiske funktioner, kan hjælpe dig med at se ting, som ikke kan ses med øjet.

Det danske dyreliv

Den danske natur har mange flotte dyr, nogle gange skal man bare kigge godt efter. Med en kikkert får du mulighed for at undersøge dyrene nærmere og ned i detaljer. Det kan være at du er ude og sejle, og gerne vil kigge lidt nærmere på sæler eller marsvin. Den slags dyr kan nemt fornemme båden komme, og derfor vil en kikkert være nyttig her. Så kan du komme tæt på dyrene uden at forstyrre dem. Dette kan du også gøre med en udsigtskikkert, som er en lidt større kikkert.

Her kan du få en endnu bedre forstørrelse, som en almindelig kikkert ikke kan klare. Desuden medfølger der også ofte en stativ, så du kan have kikkerten stående. Det kan nemlig være hårdt at bære kikkerten selv.

Tag kikkerten med til udlandet

Og oplev endnu vildere ting! Det er sandt at den danske natur har mange ting at byde på, men i udlandet vil du kunne udforske mange andre former for skøn og vild natur, samt dets dyreliv. Udlandet behøver ikke at være langt væk, men blot et land med en lidt anden natur end Danmark.

Det kunne for eksempel være Norge, hvor der er spektakulære fjelde eller i Sverige hvor du kan se elge eller vildsvin. Naturen verden over har meget at byde på, og med en kikkert, uanset typen, vil du få en fantastisk chance for at komme endnu tættere på.