bærepose i gul

Miljøet er et område rigtig mange mennesker brænder for. Derfor ser vi også en opblomstring af miljørigtige initiativer. Blandt andet opfordrer man til at spise mindre oksekød, boykotte sugerør samt at hækle sine egne karklude. Bæreposer er også et yderst diskuteret emne, da plastikposerne forurener rigtig meget, når de ender ude i naturen. Derfor er der også mange butikker, der har valgt at tage penge for deres plastikposer, for at mindske forbruget. Her er et par gode råd til, hvordan du skal bære dig ad med finde de helt rigtige plastposer.

Gå efter miljøvenlige bæreposer

Man behøver nemlig ikke bekymre sig om at boykotte plastikposer helt. Det kan sagtens lade sig gøre at finde miljørigtige bæreposer, så længe man ved, hvad man skal gå efter. Ligesom shampoo og sæbe kan være svanemærket, kan poser også mærkes bæredygtigt. ’Her skal du kigge efter FSC-mærket, der typisk vil være at finde på papirposer. FSC står for Forest Stewardship Council, og er en nonprofitorganisation, der arbejder med bæredygtigt træ. Er bæreposen FSC mærket, er det et mere miljøvenligt valg, da materialet kommer fra skove, hvor der ikke bliver fældet mere træ end den kan nå at reproducere. Du kan også kigge efter dette mærke, når du handler andet, der er lavet af træ.

Det er dermed ikke nødvendigt at ændre dine vaner markant, hvilket ellers tit kan være tilfældet, hvis man ønsker at leve en mere bæredygtig livsstil. Nogle gange er det blot de små ting, der kan gøre en forskel. Så køb blot plastikposer præcis ligesom du plejer – men gå efter det rette mærkat.

net til at handle

Genbrug, genbrug, genbrug

Det gyldne råd for at være mere klimabevidst omkring bæreposer, er at genbruge. Skulle du stå i det lokale supermarked med alt for mange varer uden noget at have det i, så kan du sagtens med god samvittighed købe et par plastikposer. Det er blot vigtigt, at du husker at gemme dem, når du kommer hjem, for at genbruge dem. Hav den eventuelt i tasken, så du altid har en mulighed for at opbevare noget. Det sikrer dig også for at skulle købe nye plastikposer næste gang, du er nede og handle.

hvid plastikpose

Der er også mulighed for nogle steder at købe stofposer, der holder i længere tid. Det er en god investering ikke blot for miljøet, men også for pengepungen. Det løber nemlig hurtigt op at skulle blive ved med at købe nye bæreposer.

På denne måde kan både økonomien og miljøet gå op i en højere enhed, når du både bliver i stand til at spare penge og værne om miljøet. Generelt set vil genbrug altid være en mere skånsom tilgang end at anskaffe dig ting, der kun kan bruges en enkel gang.

Så søg altid genbruget. Uanset om det måtte være plastikposer eller andre småting, der kan virke overflødige i hverdagen. Der er mange ting derude, der kan bruges igen og igen.