Sådan indretter du dit første børneværelse

brun høj seng

Står du overfor at skulle indrette dit barns første værelse. Hvorfor vælge en højseng, og hvordan er det smartest at indrette? En god nattesøvn er essentiel, for at dit barn får en god dag og en god udvikling. Derfor er det værd at tænke sengen ind i indretningen. For de små er en seng ikke altid kun et sted at sove – men også et sted, de leger, bygger huler og får ro i kroppen. Værelset er altså så vigtigt, så det er essentielt at vide, hvordan man skal indrette det. Læs med her!

Hvorfor vælge en højseng

Med en højseng udnytter du pladsen på dit barns værelse. Der er derfor mulighed for at have en masse legetøj eller skrivebord under sengen samt gulvplads at lege på. Det er god udvikling for barnet at lære at kravle op ad trappen. Yderligere er det stimulerende for dit barn at værelset indeholder flere højdeniveauer. Fantasien i at forestille sig, at man er oppe i en hule eller på et flyvende tæppe er også med til at fremme barnets udvikling. Pladsen på gulvet giver barnet mulighed for at være kreativ på den ekstra plads. Yderligere føles rummet ofte større. En højseng er også en stor fordel, hvis man er flere børn, der bor på samme værelse. På den måde får hvert barn sin egen afdeling i rummet. Det giver plads til individuel udfoldelse.

hvid køjeseng

Køb din højseng brugt

Genbrug er blevet populær i dagens Danmark, og derfor kan du sagtens være heldig at finde dit barns højseng på genbrug. Er du også på et stramt budget, kan dette altså være en rigtig god mulighed. Her kan du også finde legetøj, beklædning og meget andet godt til dine børn. Børn vokser jo som bekendt så hurtigt, og før man ved af det, er de blevet for store til deres tøj og legetøj. Derfor kan det nogle gange virke skørt at investere i dyrt grej, der bliver brugt et par måneder. Med højsengen på værelset er der i øvrigt også ekstra plads til ekstra legetøj! Det må være win-win for både barn og forælder.

Find inspiration på nettet

Inspiration til indretningen af børneværelset kan somme tider være svært. Er man lidt fantasiløs eller har man bare aldrig prøvet det før, kan det være smart og givtigt at søge online inspiration. Man kan scrolle gennem medier som Instagram eller Pinterest og finde sjove indretningsidéer eller kreative projekter, der kan pynte på værelset. Man kan også se sjove og finde videoer på YouTube, der viser hvordan man laver pyntende ophæng ud af garn eller strikker et par gardiner. Mulighederne på nettet er som bekendt rigtig mange, og man bør derfor gøre brug af det! Man kan også hyre en indretningsekspert med særlig ekspertise i børneværelser. Sådan sikrer du dig, at dit barn vokser op i rummelige og trygge omgivelser, der giver grobund for udvikling og selvrealisering.