Romantiske lamper til hjemmet

romantisk lampe

Lys er noget, vi alle har brug for. Lys giver liv og overskud og er vigtigt for vore gode humør. Men lys er ikke bare lys. Der er enorm forskel på, hvilken belysning og hvilke lamper man vælger til sit hjem. For ligesom med resten af ens hjem, skal lamper også afspejle, hvem man er, og hvilken stil man har. Og selvfølgelig har man forskellig smag, ligesom man er forskellige personer, men i dette indlæg kan du få inspiration og ideer til, hvilke lamper man eventuelt kan vælge til sit hjem. Der er fokus på franske landlamper, som giver en unik atmosfære i hjemmet, og som kan bruges til mange rum.

lysekrone i fransk landstil

Lamper i den franske landstil

Den franske landstil har vundet indpas over hele verden og er især brugt i Europa. Også i Danmark bliver stilen mere populær. Den er kendt siden 1700-tallet, hvor man blev mere idyllisk i sin stil. Stilen er især kendt for sin brug af glas og messing og er meget detaljeorienteret. Samtidig er der en enkelhed over stilen, da farverne er enkle og nuancerne er fine. Dette gælder også, når det kommer til lamper, hvor der specielt designes for at skabe hygge og nostalgi. Mange lamper er også vintage og er meget menneskelige og autentiske i stilen. Oftest er det nok lysekroner, man forbinder med lamper i fransk landstil, men små bordlamper og udendørs hængelamper ses også ofte i stilen.

Lysekronerne hænger ofte i en kæde med små ringe, der holder sammen på hinanden eller i en tynd, enkel ledning. Nogle af de mest kendte former er den almindelige hætteform, som både kan være af glas, messing eller lavet, så det ligner et net. Ellers er der de mere romantiske lysekroner, hvor der er mange detaljer både på selve hætten, men også på grebet og materialet, den hænger i. Det kan være tyndere stænger, der danner hjerter, eller det kan være små glaskugler, der sidder rundt omkring og gør detaljerne særlige.

Bordlamper i den franske landstil har lidt samme udgangspunkt som lysekronerne. De er ofte almindeligt formet med små detaljer, der gør dem rigtig flotte. Lampefoden er ofte formet unikt, så den ikke bare er lige, men runder lidt hist og her. Men ellers er materialer som glas og messing også de mest populære. Sten- eller betonlook er også ret brugt i stilen, og passer godt til de andre nuancer, som genkender den franske landstil, nemlig hvid, sort og grå.

Lamper i den franske landstil er generelt flotte lamper, der vil skabe liv og lys på en speciel måde i dit hjem. Så hvis du går meget op i hygge, så er lamper i den franske stil ikke et dårligt valg. De passer også til de flestes stil, fordi de er så enkle og fine. Så selv hvis man ikke ønsker et helt hjem i den franske landstil, kan lamperne altså godt tilbyde ekstra personlighed og udsmykning til hjemmet, som især giver en nostalgisk følelse af at være tilbage i tiden.