Præstationsangst kan behandles hos psykolog

præstationsangst behandling

Vidste du, at overdreven angst for at præstere kan behandles hos en psykolog? Det kan den, og hvorfor så ikke gøre noget ved den. Alternativet er at leve et liv i skyggen af andre, der præsterer, opnår resultater og lever et tilfredsstillende liv med både eksamener og fremlæggelser. For at blive fri af angsten for at præstere, skal du have hjælp til at ændre dine tankermønstre af en psykolog. Psykologbehandling er blevet en helt almindelig behandlingsform, som både børn, unge, middel aldrende og ældre benytter sig af, når livet på de almene vilkår bliver hæmmende. Det er så at sige en ”læge” der hjælper med at reparere de tanker, der virker hæmmende for livsudfoldelsen. 

Derfor er det vigtigt at komme i behandling  

Det er vigtigt at komme i behandling for præstationsangst hos en psykolog. For uden behandling er der meget små chancer for at få kontrol over angsten og at få et bedre liv. Præstationsangst er utrolig livshæmmende, og suger al livskraft ud af dig i situationer, der omhandler præstation.  

Har du præstationsangst vil ugerne op til for en eksamen føles urovækkende. Du vil opleve tanker, der kredser om selve eksamen, og om hvordan det nu vil gå. Det samme kan du opleve op til en jobsamtale eller før en fremlæggelse foran andre mennesker. De fleste mennesker med sådan en lidelse vil sågar undgå at komme i de førnævnte situationer, hvilket jo er en frygtlig hæmsko for hele livseksistensen. Du kan altså få god præstationsangst behandling

Hvad er præstationsangst? 

Har du præstationsangst vil du opleve en manglende tro på dine egne evner og en kredsen af nedadgående tanker. Det er en overdreven følelse af frygt, som opstår i situationer, der vedrører præstation. Forskellen på en, der lider af frygten for at præstere og en der ikke gør er, at dennes tanker påvirker følelser og handlinger i alt for høj en grad. I så høj en grad at de virker invaliderende. Typiske eksempler på situationer, som vedrører angst for at præstere, er inden en eksamen, før jobsamtalen eller ved fremlæggelser. Frygten kan også være til stede under selve præstationen, hvor mange oplever, at klappen går ned. At alt din viden forsvinder pludselig. Du sveder, bliver rød i hovedet og det kan være svært at fremstamme bare en meningsfuld sætning.  

Man kan sige, at præstationsangsten opstår, når man på en eller anden måde skal vurderes af andre. Eller i situationer, hvor andre mennesker kan have en vigtig indflydelse på ens fremtidige virke. Nogen af de typiske symptomer på præstationsangst er nervøsitet, hjertebanken og nedadgående tanker om, at det hele går galt, og at man slet ikke kan klare en given situation.  

Med psykologhjælp kan du blive fri af præstationsangsten 

Så hvorfor vente med at rette kontakt til en psykolog, hvis du kan genkende dig selv i ovenstående beskrivelser. Ja, psykologhjælp kan være dyrt uden tilskud, men på den lange bane er pengene givet godt ud. De tjener sig selv ind mange tusinde gange, når du lander en god eksamen og senere et velbetalt job, fordi du nu er blevet fri af præstationsangsten.