fluebinding

Fluebinding er næsten blevet en hel disciplin inden for fiskeri. Som navnet, fluebinding, ellers antyder, er det ikke fordi man fisker med rigtige fluer. Grunden til der er så mange som bruger tid på fluebinding, er at det er et redskab som mange bruger til at fange fisk som havørreder for eksempel. De fluer man binder, skal bruges til at imitere bytte for den fisk man ønsker at fange. Derfor er vigtigt at det færdige resultat, fungerer når det kommer i vand. I vandet er det meningen det skal se livligt ud, rejen er et bytte for flere fisk, Når man fluebinde kan man forsøge at efterligne nogle af de helt grundlæggende ting ved rejen. Måden det sker på, er ved at sørge den har nogenlunde den rigtige størrelse, er din fluebinding for stor, kan det være fiskene ikke ser det som et bytte længere.  Noget andet er farverne, man kan forsøge at ramme lidt hen ad den samme farveskala. Det betyder at det vigtigste er altså ikke at din fluebinding ligner en reje på en prik, men at den overordnet har ting tilfælles, så der er en sandsynlighed for at, den havørred du gerne vil fange, bider på krogen.

Sådan kommer du i gang med fluebinding

Hvis man aldrig har prøvet at kaste sig ud i fluebinding før, kan det måske virke som lidt af et projekt at begive sig ud i. Lige som med alt andet er det selvfølgelig noget der kræver træning.
Men for mange lystfiskere er det blevet en hel separat hobby at lave fluebinding. Man kan da også godt forstår at der selvfølgelig er noget ekstra tilfredsstillende ved at fange en stor fisk, med en flue du selv har bundet. Så føles det virkelig som om det er dig som har fanget fisken.

Hvis du gerne vil i gang med at fluebinde, kan man sagtens starte stille og roligt ud, og forsøge sig med nogle simple fluebindinger. Mange steder på nettet og i butikker kan man finde alt det tilbehør man har brug for at komme i gang. Men hvis det stadig virker lidt uoverskueligt at skulle sætte sig ind hvad det er du præcis har brug for, er det smart at man bare kan købe et startsæt til fluebinding. Med sådan et sæt, er du sikker på at du får alle de ting du har behov for, for at komme godt i gang med fluebinding, derudover er der også sæt som er lavet specifikt til folk som ingen erfaring har med fluebinding.  

dagens fangst

Prøv dig frem

Hvis du så lige pludselig får smag for det, så er der et utal af muligheder for at slå kreativiteten løs, og eksperimentere med materialer farver og former. For mange ender nemlig med at være en sjov hobby, hvor man kan prøve sig frem med forskellige slags fluebinding. Man kan for eksempel prøve at lave fluebindinger med skind, hår og fjer, og måske tråd i forskellige farve. Derudover kan man tilføje andre materialer, som gør din flue mere levende i vandet ved for eksempel at reflekterer lyset.