7 grunde til at whisky er godt for dig

god whisky

Den ene uge siges det, at alkohol er dårligt for dig. Næste uge er det pludseligt godt. Det er en debat, som forskere konstant kæmper frem og tilbage med. Mens vi ikke ved om alkohol i det hele taget er usundt, har vi gode grunde til at tro, at whisky har sundhedsmæssige fordele, hvis drukket i moderation. Her er der en liste over 7 grunde til at whisky kan være godt for dig.

1. Whisky modvirker kræft

Whisky har lige så mange antioxidanter som vin. Det indeholder mere ellaginsyre (en antioxidant) end vin, hvilket hjælper med at absorbere cancer celler i kroppen. Dog bør det også bemærkes, at samme syre let kan blive fundet i frugt.

whiskey

2. Det nedsætter risikoen for demens

Et studie fra 2003 siger, at der er lavere risiko for, at voksne, der indtager seks portioner whisky om ugen, udvikler demens end både ikke-drikkere og stordrikkere. Et lignende studie fra 2011 kom til en lignende konklusion. Denne pointe gælder imidlertid for alkohol generelt og ikke kun whisky.

3. Whisky nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme

En moderat mængde alkohol – max syv små glas whisky om ugen – vil reducere risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme og hjertestop til en vis grad.

4. Whisky indeholder intet fedt, knapt nogen kulhydrater og næsten ingen sukker

Ønsker du at blive ved med at drikke, men samtidig også tabe vægt? Eller ønsker du måske en drik, der går godt sammen med dit måltid. Whisky indeholder intet fedt og knapt nogen kulhydrater eller sukker. Det gør det til et bedre valg for diabetikere end det meste andet alkohol, da det knapt vil påvirke blodsukkeret. Alkohol i moderate mængder kan endda beskytte mod type-2 diabetes. Derudover er whisky også gluten-fri på grund af destillationsprocessen. Når du smager en virkelig sød whisky, kommer det meste af smagen fra andre olier og kemiske forbindelser i whiskyen; ikke sukkeret. Dette gør sig endda gældende for whisky med kunstig farve fra karamel, hvilket tilføjer en forsvindende lille mængde sukker.

5. Det er godt mod forkølelse

Det har været alment kendt i Scotland i lang tid, at whisky hjælper mod forkølelse, og videnskaben bakker op om denne konklusion, selv hvis det kun hjælper en smule. Specielt whisky blandet med varmt vand, citron og honning kan virke. Tilføj krydderier for ekstra smag hvis du vil. Grunden til, at det virker, er, at alkohol udvider blodkarrene, hvilket gør det lettere for membranerne at håndtere infektionen.

6. Reducerer stress

Efter en lang hård arbejdsdag har du muligvis taget et smut til baren for at stilne dit sind, men du vidste måske ikke, at blot et enkelt shot whisky ville have samme virkning? Den beroligende effekt fra alkohol kan reducere stress og har derudover også søvnfremkaldende egenskaber, der vil hjælpe dig med at sove; selv hvis du lider af svær angst. Derfor er whisky et udmærket valg af alkoholisk drik.

7. Hjælper fordøjelsen

Whisky har historisk set været brugt som et fordøjelsesmiddel i mange kulturer gennem tidens løb. Har du ofte problem med hård mave, kan dette være en fin løsning.