Har du uren hud i ansigtet?

uren hud i ansigtet

Hvis du har uren hud i ansigtet, er du ofte meget generet af det. Det er ikke rigtigt til at skjule urenhederne, og derfor kan du også nemt føle, at hele verden bare kigger på dem. Men heldigvis er der flere ting, som du kan gøre ved urenhederne, så du ikke skal være plaget af dem for evigt.

Hvad er uren hud?

Når du har uren hud i ansigtet, vil det ofte vise sig som skinnende hud, der er befængt med enten bumser, røde knopper eller hudorme. Egentlig kan den urene hud opstå alle steder på kroppen, hvor du har talkirtler. Men når det opstår i ansigtet, vil du ofte være mere plaget af det, da du ikke kan skjule ansigtet på samme måde.

Få et god middel mod uren hud i ansigtet

Hvorfor får jeg uren hud i ansigtet?

I din hud sidder der små talgkirtler. De er nødvendige at have, da de producerer talg. Talg hjælper med at smøre både din hud og dit hår. Derfor er det også godt, at du har talgkirtlerne. Men nogle gange kan kirtlerne komme til at producere for meget talg. Når det sker, vil talgkirtlerne bliver tilstoppet. Når disse bliver tilstoppet, kan der opstå en infektion i huden. Det er dét, du kender som uren hud.

Hvorfor overproducerer mine talgkirtler?

Din produktion af talg vil altid følges med dit hormonniveau. Hvis der derfor sker en ubalance i dit hormonniveau, vil din talg-produktion ofte begynde at stige. Det kan give uren hud på sigt.

uren hud i ansigtet

Sådan slipper du af med uren hud

Hvis du gerne vil af med din urene hud, er det nødvendigt, at du starter med at holde din hud ren. Derfor bør du dagligt vaske den med lunkent vand. Hud er ikke særligt glad for hverken koldt eller varmt vand. Begge dele kan genere huden på hver sin måde. Når du vasker dit ansigt, er det en god idé at anvende et ansigtsvaskprodukt.

Vælg dine ansigtsprodukter med omhu

Det er altid vigtigt, at du vælger dine ansigtsprodukter med omhu. Men hvis du er generet af uren hud i ansigtet, er det endnu vigtigere. Der findes nemlig produkter, der desværre medvirker til at give dig både bumser og uren hud.

Disse hudplejeprodukter bør du undgå

Du bør altid afholde dig fra produkter, der indeholder parfume, farvestoffer eller udtørrede alkoholer. Nogle produkter indeholder endda alle tre ting. Problemet med disse er, at de ofte skader din hud mere end de hjælper den.

Hvilke hudplejeprodukter kan jeg så bruge?

I stedet bør du gå efter nogle milde produkter. Du bør også altid gå efter produkter, der er designet til lige præcis den hudtype, som du har.

Når du skal have et behandlingsprodukt, bør du vælge et med salicylsyre. Meget gerne i en 2%-koncentration. Salicylsyre er nemlig fedtopløseligt. Derfor kan midlet også nemt trænge igennem fedtstofferne i din hud og komme til at behandle det ønsket område.

Det er også en god idé, hvis du vælger et produkt, der indeholder både vitaminer og mineraler. Begge dele er nemlig rigtig gode for din hud. Ligesådan er det også altid en god idé, hvis dit hudplejeprodukt indeholder solbeskyttelse, så du kan anvende den året rundt.