Find den rette trappeløsning til din bolig 

halvsvingstrappe

En trappe er ikke bare en trappe. For de flestes vedkommende er det ikke noget, man grubler over til hverdag, men den rette trappe kan gøre en kæmpe forskel for indretningen af en bolig. Den traditionelle trappe fylder nemlig ofte meget mere i et hjem, end det er nødvendigt, og der er masser af alternativer på markedet til dig, der er ved at renovere dit drømmehjem. Læs med her, og lær lidt mere om trapper. 

Fordele ved en halvsvingstrappe 

Begrebet halvsvingstrappe dækker over diverse trappeløsninger. Både vindeltrapper og spindeltrappe falder under kategorien halvsvingstrappe. En halvsvingstrappe byder på en helt anden fleksibilitet i forhold til boligindretning end den klassiske ligeløbstrappe, idet den kan justeres i dimension og vinkel. Den kan indpasses i bygning og rum på en helt anden måde end den traditionelle trappe, som fylder væsentligt mere end en svingtrappe. 

En svingtrappe kan skabe et langt mere både charmerende og unikt æstetisk udtryk, end den traditionelle ligeløbstrappe eller kvartsvingstrappe. Den har nemlig et lækkert, eventyrligt og klassisk præg, som vil forskønne ethvert drømmehjem. Se bare på gamle slotte og herregårde – det vrimler med storslåede trappegange og hyggelige vindeltrapper, som kan være til inspiration 

Men hvordan får man fingrene i en flot svingtrappe, tænker du måske. Med en halvsvingstrappe fra StigeFabrikken går du ikke galt i byen. Deres halvsvingstrapper er altid i høj kvalitet og til skarpe priser, samt lette at montere og afmontere. En virksomhed som StigeFabrikken kan dertil yde professionel rådgivning og vejledning, når det gælder dine behov og ønsker – og sidst, men ikke mindst, kan de bidrage med unikke specialløsninger til dig og din boligindretning. 

Regler for montering af trapper 

Det lyder lidt underligt, men trappetyper, deres materialer og mål, ligger under for en række retningslinjer og regler. Derfor er det en rigtig fin idé at søge professionel hjælp og vejledning, når du vil montere en trappe i dit eller andres hjælp. Dertil varierer priser meget, alt efter materiale, størrelse og pris, og en trappeekspert kan hjælpe til at finde både den bedste, sikreste og flotteste løsning til prisen; sørge for, at du får kvalitet for pengene. 

Selv, hvis du har tænkt dig at udføre håndværket privat, kan det være godt at konsultere et par eksperter på forhånd, så du er sikker på ikke at foretage en dum fejl. For eksempel skal man tage hensyn til, om den monteres korrekt og sikkert, samt tage højde for sikkerhed. Sikkerhed bør være i højsædet – ikke mindst, hvis børn eller ældre skal kunne være trygge ved at anvende trappen. Der bør monteres værn, håndlister og gelændere i overensstemmelse med diverse retningslinjer, så ingen kommer til skade. Heldigvis kan gelændere og andre sikkerhedsforanstaltninger skabes i et lækkert design. 

Prisen på en halvsvingstrappe vil ganske enkelt afhænge af materiale, mål og dimensioner, samt om den trappe, du ønsker, findes i et standardsortiment, eller må specialdesignes. Naturligvis er en unik og specielt designet trappe dyrere, men det er en investering, der kan betale sig!