Fang din egen nytårstorsk

pirke

Hvem ville ikke gerne kunne sætte sig til bords nytårsaften, velvidende at torsken er egen fangst. Havfiskeri er populært, og det er særdeles ikke tilfældigt. Tilfredsstillelsen ved at have fanget sin egen mad er stor – og det er ikke engang så svært endda.

Læs her, hvordan man fanger nytårstorsken.

Hav styr på grejet

Først og fremmest fanger du ingenting med det forkerte grej. Havfiskeri kræver det rigtige udstyr. Alt fra den rigtige fiskestang til den rette pirke. Der er stor hjælp at hente, når du ønsker at købe det rigtige gear. Flere steder online udbydes der råd og vejledning til lige netop din fisketur.

Du kan også med fordel søge hjælp i en friluftsbutik, hvor den typisk gode service udruster dig til en god gang havfiskeri. Når du har udstyret i orden, kan du tage ud på havet og fange din første nytårstorsk.

Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed

Når først grejet er i orden, kan du tage ud og fiske. Havfiskeri afhænger i høj grad af vind og vejr, og så snart disse omstændigheder er i orden, er der kun tilbage at være tålmodig. Sørg for, at du har god tid til at fiske og ikke har en bagkant. Ingen ved, hvornår torsken bider på krogen, og du kan ligeså godt forberede dig på, at det tager hele dagen. Så kan man kun blive positivt overrasket.

En god idé er at dyrke havfiskeri med en ven og ligesindet. Godt nok kan man ikke altid snakke, men det hjælper at vide, at man ikke er den eneste, der må væbne sig med tålmodighed. Lige pludselig – før du ved af det – er der noget på krogen.

pirke

Fra hav til bord

Der er ikke noget som tilfredsstillelsen ved at fange sin eget føde. Men det kræver lidt viden på området, før man kan være det bekendt at servere fisken. Tilberedningen af nytårstorsken er mindst ligeså vigtig som at fange den. Sørg for, du sætter dig ind i, hvordan man forarbejder den. Der er forskel på, om torsken skal steges, bages eller endda dampes. En ovnbagt torsk med en god sennepssauce er fortrinligt.

Hvis du vil fortsætte i gør-det-selv stilen, kan du med god samvittighed bruge krydderurter fra haven eller tomater fra drivhuset. Der findes et utal af gode opskrifter og tutorials til at tilberede sin egen fisk på nettet. Der er altså ingen undskyldninger for ikke at tage udfordringen op!

Nyd din helt egen nytårstorsk

Det har været en lang dag med havfiskeri. Nu kan du endelig sætte dig til bords og prale med dit bytte. Når man sådan har fanget sin egen torsk, føler man sig i stor grad forbundet med sit indre urmenneske. Dengang var der ingen fiskebutikker eller supermarkeder. Her måtte man fange sin egen føde, hvis man skulle brødføde sin familie. Tilfredsstillelsen stammer nok fra dengang. Man føler sig forpligtet til at kunne sætte mad på bordet hos sin familie. Derfor er det da også blevet mere populært at fange sin egen nytårstorsk. En form for prestige. Det er altså bare lidt sejere…