Dette skal du vide om træterrasser og terrassebrædder

terrassebrædder

Skal I bygge en træterrasse til huset eller sommerhuset? En træterrasse er en smuk tilføjelse til huset. Den kan bruges i hverdagen og til fest, og det er en god investering i huset. Der er flere ting at tage højde for, når man skal have en træterrasse.

Der findes forskellige typer træ, som kan give terrassen et bestemt udtryk. Der findes også en række vedligeholdelsespunkter, som man skal være opmærksom på. Træ kræver nemlig bestemt behandling for at holde sig pænt i mange år.

terrassebrædder

Find den rigtige type terrassebrædder

Der findes mange forskellige typer træ, som kan benyttes til en træterrasse. Både danske træsorter og udenlandske træsorter kan bruges til en træterrasse.

Der er nogle krav, som træet skal leve op til, hvis det skal bruges til en terrasse. Træet skal nemlig være hårdt nok til at holde til vægt fra mennesker og møbler. De fleste ønsker selvfølgelig også noget træ, der er pænt og passer til huset. Det er terrassebrædderne, der bestemmer udseendet på terrassen.

Terrassebrædderne er det, der udgør overfladen på terrassen. Det er dette træ, der kommer til at være mest synligt, og det behøver ikke at være det sammen, som fundamentet. Der kan findes mange forskellige terrassebrædder på https://byggecenter.dk/.

Fundamentet til træterrassen kan laves af træ. Man kan også vælge at støbe fundamentet. Dette gør, at fundamentet ikke nedbrydes over tid. Dette vil træ gøre over tid, da det er et naturligt materiale.

Vedligeholdelse af din træterrasse

Alt træ kræver vedligeholdelse. Det gælder, hvis man ønsker at holde træet pænt og rent. Det skal også vedligeholdes, så træet ikke rådner og falder fra hinanden.

Træet bør overfladebehandles jævnligt. Det kan være ved at oliebehandle træet eller ved at bruge en anden type træbehandling. Træbeskyttelse er også en metode, der kan gøre, at træet holder længere.

Man kan også vælge at male sin træterrasse. Her laver man ofte også en slags behandling af træet. Terrassen vil med stor sandsynlighed have brug for et nyt lag maling en gang imellem. Her er det en god ide at fjerne den gamle maling helt, så man arbejder på en ren flade.

Prisen på en træterrasse

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal bestemme prisen på en træterrasse. Kvaliteten af træet bestemmer ofte prisen. Her går pris og kvalitet tit hånd i hånd, da træ af god kvalitet er dyrere. Det dyre træ af høj kvalitet holder længere end billigt træ. Det er en personlig vurdering, om man ønsker at betale ekstra for at få bedre kvalitet.

Der er selvfølgelig også forskel på, om man bygger terrassen selv, eller om det er en håndværker, der bygger den. Hvis man har tid og lyst til at sætte sig ind i byggeprocessen og gå i gang med arbejdet, sparer man udgifterne til en håndværker.

Det er en god ide at undersøge forskellige forhandlere af træ, da der kan være forskel i pris. Det er ikke sikkert, at det samme træ koster det sammen hos alle forhandlere.