Vælg den rigtige lampe til din have

skotlampe

Nu hvor det er vinter, er det både koldt og mørkt. Dagene bliver kortere  

Måske bor du i et område hvor der er mangel på lys fra gaden. Eller også kunne du godt tænke dig et par kilder mod vinterens mærke. I så fald, skulle du prøve at kigge på lamper til din have. De forskellige lamper kan være behjælpelige nå hvor det bliver så hurtigt mørk. Deres lys giver en ekstra følelse af sikkerhed og tryghed når det er mørkt. Samtidig behøver lamperne ikke at kun at være til for vinterens skyld. Om sommeren kan lamperne hjælpe med at tilføje en speciel stemning til de hyggelige aftner. Hvis du mangler lidt stil til din have, kan du sikkert finde noget der matcher dine præferencer.  

Forskellige typer af havelamper 

Måske er du nok klar over at der findes adskillige typer af lamper som du kan installere udenfor. Derudover kommer lamperne i forskellige typer og design. Så derfra kan du lede efter lamper som du syntes ville passe ind i din have. Din havelampe kan bøde være brugbare og stilistiske. Uanset din behov, er der et bredt udvalg så du sikkert finder noget der passer til dine behov. Udendørslampe er en bred kategori, da de forskellige typer har forskellige kendetegn. For eksempel en skotlampe er ofte kendetegnet med dens ovale form og gitter. Mange både og skibe har monteret skotlamper da de er meget bæredygtige og robuste. De er normalt monteret til en væk og har et charmerende rustikt design. Alternativt kommer gitteret også i en halvform så lyset bliver mere præcis. Lyset kan fungere som en guide til din indkørsel om aftenen eller som belysning til skuret. Heldigvis går skotlamper aldrig af mode på grund af deres klassiske design.  

Brug bæredygtig energi til din lampe  

Selvom det måske er mest anvendt at investere i en LED lampe, kunne du også prøve kræfter af med en solcellelampe. Du kan nu bruge grøn energi til at holde gang i din lamper. På den måde, skåner du miljøet og du får en lampe der bruges grønt og miljøbevidst. Det fungerer sådan at lampen er udstyret med et batteri der lades op i løbet af dagen, gennem sollys. Samtidig mærker en lyssensor når det er mørt, så lamperne tændes der. Derfra forbliver de tændt indtil batterierne er flade. Det skal dog siges at det er bedst at investere i en lidt dyrere model da de generelt holder længere 

Ekstra egenskaber til din havebelysning 

Med den konstante udvikling af teknologi, findes der et utal af måder hvorpå du kan installere lamper i din have. For eksempel kan du helt bestemme hvornår lamperne tænder og slukker automatisk. Du kan også konfigurere hvordan de gør det. Der er forskellige indstillinger som du kan gøre brug af såsom tidsbestemt. Det betyder at din lampe tænder på et bestemt tidspunkt når solen går ned og slukker ved daggry. Det betyder dog at du skal manuelt regulere det igen når sommertiden skifter. Det kan også justeres med en sensor. Dvs. at lampen mærker at det bliver mørkt og dertil tændes den.