Sådan sørger du bedst muligt for din hund

Hunde der spiser

Danskerne elsker deres kæledyr, og især hunde har en helt speciel plads i de danske hjem. En trofast og loyal følgesvend har dog fortjent at få den bedst mulige foder serveret for sig.

Hunde tænker ikke over hvad de spiser på samme måde som os mennesker, så derfor er det dit ansvar som hundeejer at give din hund en type foder af højeste kvalitet.

Det ikke uden betydning hvad din hund spiser, og den rigtige kost kan have mange positive konsekvenser for din hund.

Nedenfor kan du læse hvorfor du bør give din hund kornfri hundefoder, og andre ting du bør være opmærksom på med hensyn til din hunds kost.

Hvorfor kornfri hundefoder er godt for din hund

Kornfri hundefoder har mange fordele for din hund. Herunder finder du blot nogle af de mange fordele.

  • Ingen tilsat korn, ris, majs, aromaer, farve og tilsætningsstoffer.
  • Kun friske råvarer.
  • Miljørigtigt valg.
  • Foder af den højeste kvalitet.
  • Gør din hund sundere, livligere og gladere.

Kornfri hundefoder bidrager altså til din hunds trivsel, og er medvirkende til et langt og lykkeligt hundeliv.

www.hike.dk kan du læse mere om hvorfor kornfri hundefoder er godt for din hund. Du kan tilmed se priser på forskellige varianter, som du tænker vil falde i din hunds smag.

Hundefoder til hvalp eller voksen hund

Der er stor forskel på hundefoder til voksen hunde og til hvalpe. Det er vigtigt at en hvalp får den korrekte type foder, for at sikre at den udvikler sig korrekt.

Der er eksempelvis et højere energidensitet i foderet til hvalpe end til voksen hunde. For at sikre dig at din hvalp får den bedste type, så kan det med fordel anbefales at købe kornfri hundefoder til hvalpe. På den måde får din hund en god start på livet, med en sund og korrekt kost.

Hvis din hund skal tabe sig eller tage på

Det er meget forskelligt fra hunderace til hunderace, hvor let det er for den specifikke hund at tage på eller blive for undervægtig.

Det er derfor en god ide at sætte sig ind i hvordan ens hund reagerer på foder, og hvordan man sørger for den bedst mulige kost til ens hund.

Hvis du har en lille hund, altså imellem 1-5 kg, så skal den daglige mængde være 25-90 gram foder, hvis den skal holde vægten. Hvis den derimod skal tabe sig, så skal den have 20-75 gram foder dagligt.

Har du en stor hund, lad os sige imellem 30-45 kg, så bør denne størrelse hund have en daglig mængde foder på 350-475 gram. Igen, hvis denne type hund bør tabe sig, så bør man skære den daglige mængde foder ned til 300-425 gram foder.

Disse tal er dog vejledende, da ikke to hunde er ens. Hvis man ønsker en uddybende kostplan til ens hund, så kan man med fordel opsøge en dyrlæge.

En sidste ting at huske på

Husk at hunde altid skal have adgang til frisk vand! Gør det til en huskeregel altid at skifte din hunds vandskål, når du giver den mad.