Køb kaninlegetøj og forbedr din kanins livskvalitet

små kaniner

Der var engang, hvor man havde kaniner stående i små gnaverbure. Denne praksis ser ud til at være på vej ud til fordel for fritgående kaniner.

Et stigende antal kaninejere har nemlig fået øjnene op for, hvad kanin legetøj kan gøre for den måde, vi holder kaniner på. En kanin løber samlet set flere kilometer dagligt i naturen, så det er helt unaturligt at holde dem i et lille bur. De keder sig, kan ikke bevæge sig, og det fører til urenlig og destruktiv adfærd.

Men man kan faktisk holde kanin som en blanding mellem den måde, man holder hund og kat på herhjemme, hvis blot man sørger for noget godt kanin legetøj og en toiletbakke.

Kaniner kan pottetrænes, så de kan gå fri i huset

Kaniner er fra naturens side renlige. Når de graver gange og bor i huler, så er de ikke interesseret i at sove samme sted som de besørger. Det kan nemt se sådan ud, når kaniner holdes i små bure, hvor de nærmest bare bor på et toilet. Men du kan rent faktisk pottetræne dem, og det er overraskende nemt. Flere kaninejere fortæller, at de blot har samlet pøller op fra gulvet og lagt over i toiletbakken, hvorefter kaninen lynhurtigt har opfanget hentydningen og udelukkende besørget i toiletbakken.

Kaniner har et naturligt behov for at gnave i ting – giv den noget kanin legetøj

Et andet problem, som man kan forestille sig kommer ved at holde kanin fritgående i boligen, er deres naturlige behov for at gnave. Kaniners natur er nemlig at gnave i træ og særligt rødder (der nemt kan forveksles med ikke beskyttede ledninger, så pas endelig på her). Og her står fodlister mv. også for skud, hvis ikke du tager dine forholdsregler. Sørger du derimod for at anskaffe dig noget spændende kanin legetøj, så kan du lære kaninen, hvad den må gnave i – for du kan ikke fjerne dens behov for at gnave!

Aktivitetslegetøj til kaninen, hvor den skal bruge hjernen

Kaniner er meget klogere end mange tror. Du kan derfor, ligesom ved hunde, finde aktivitetslegetøj til kaniner, hvor de skal bruge hovedet og motorikken for at løse en opgave og opnå en belønning. De elsker også at gnave i gode æblegrebe, træhuse og andre ting, der er lavet af træ. Du kan også få kanin legetøj i form af små bolde, tunneler og meget mere.

Kaniner kan godt lide at sove blødt

Udover legetøj, så kan du overveje, om din kanin skal have en dejlig, blød rede, den kan ligge i. Du kan sagtens lave en lille, blød kaninseng med blødt stof på – eller købe en katte seng til den. Husk også en høhæk – gerne en ved sovestedet og en ved toiletbakken.

kanin der leger

Alle gnavere elsker gnaverlegetøj

Har du andre gnavere end kanin, så prøv også at overvej, om din mus, marsvin, rotte, eller hvad du har, trænger til nyt legetøj. Dyrene er ofte klogere end vi mennesker tror, og de kommer nemt til at kede sig. Dit kæledyr vil derfor helt sikkert sætte pris på ar få noget nyt legetøj, som det kan hygge sig med.