Hvem skal tage sig af IT driften?

it drift virksomhed

IT drift er årsag til mange hovedpiner i de danske virksomheder og institutioner. Udviklingen går hurtigere end de grønlandske gletsjere kan nå at smelte. Der sker hele tiden ændringer der kan have enorme konsekvenser, ligesom den seneste EU databeskyttelseslov.

Den nye lov har skabt voldsom røre blandt danske virksomheder og institutioner. Pludseligt skal man have en datasikkerheds ansvarlig. Hele den måde hvordan datasikkerheden hidtil har været håndteret duer ikke mere. Og der vinker nu alvorlige bøder hvis de nye lovkrav ikke overholdes.

Mange virksomheder og især institutioner blev taget med buskerne nede. Datasikkerhed har altid været en del af IT driften. Men en typisk IT chef eller – ansvarlig har oftest ikke de nødvendige kvalifikationer til at varetage de nye lovkrav. Og det er kun det seneste eksempel på hvordan udviklingen i IT kan og vil løbe fra dig.

Det eneste der er sikker med IT er, udviklingen bliver ved med at løbe stærk. Og tempoet vil kun tage til.

it support

Måske er det på tide at outsource?

Det var et kæmpespring fra lokale servere til skyen. Der findes næsten ingen lokale filservere længere. Alt gemmes i skyen og kun store virksomheder har råd til deres egen sky. Hvis du stadig døjer med filservere, så er det måske på tide at outsource.

Skyen har mange fordele og kun få ulemper. En ulempe kan være, at det bliver endnu sværere at trække en grænse mellem arbejds- og privatliv. Du er jo hele tiden online, og alle data er tilgængelige, medmindre der findes virksomhedspolitikker der udelukker dette.

Og det er netop et af problemerne. Hvornår og hvordan skal dine firmadata være tilgængelige? Og for hvem. Endnu vigtigere, for hvem ikke?

IT drift er med skyen på samme tid blevet enklere men også meget mere kompleks. Udgået er de lokale backup strategier, indlogning på det interne netværk, og de evige lokale opdateringer. Men at administrere en sky kan ikke længer håndteres lokalt.

Skyen kræver eksperter

Når virksomheden allerede har en skyløsning, er det første skridt mod outsourcing allerede gjort. Hvorfor ikke lægge hele IT driften hos Zwable? Det er nemt, overskuelig og højst sandsynligvis også en hel del billigere end at gøre det selv.

Eksterne konsulenter som Zwable tager sig af det hele. De klarer alle aspekter af IT drift samt support. Så behøver du heller ikke længere bekymre dig om at holde trit med udviklingen. Det bliver så konsulenternes problem.

Microsoft Service Provider, og mere

Hvis din virksomhed, som de fleste, bruger Microsoft, har du brug for en Microsoft Service Provider. Også hos Microsoft er alt flyttet i skyen. Registreringen af licenserne sker nu udelukkende online. Office pakkerne er online. Det stiller helt nye udfordringer til både den daglige drift og supporten.

Ved at outsource IT driften slipper du for alle disse udfordringer på en gang. Det er i dag meget mere omkostningseffektiv at outsource.

En Microsoft Service Provider som Zwable tager sig simpelthen af alle Microsoft relaterede problemer. Udover Microsoft service tager de sig også af almindelig support, drift på lokation og ikke mindst, datasikkerheden.