Derfor skal du vælge mosaikfliser til dit badeværelse

mosaikfliser

Fliser af mosaik i badeværelser henleder typisk tankerne til parcelhuse fra 80’erne og 90’erne. Men mosaikfliser vinder for alvor indpas igen, og det skyldes især udviklingen og fremkomsten af mange nye og forskellige typer af fliser.

Tidligere var mosaikbelagte badeværelser typisk farverige og iøjnefaldende. Men i dag findes mosaik som både små og store elementer, mørke og skinnende farver samt i forskellige former og nuancer. Det skaber uanede designmuligheder for fremtidens badeværelser og er med til at give mosaik endnu en storhedstid. Nedenfor kan du læse tre grunde til, at du skal vælge mosaikfliser på dit badeværelse.

En lønsom løsning med lang levetid

På grund af den store udvikling i udformningen af mosaikfliser er det i dag muligt at få fliser i marmorlook, granitlook, trælook, sildeben og i mange andre former. Og hvis man sammenligner med prisen på ren marmor-, granit- eller sildebensfliser, vil der ofte være mange penge at spare pr. kvadratmeter ved at vælge denne type flise, der forhandles mange steder.

Endvidere har de seneste års udvikling af mosaikfliser medført, at fliserne er særligt slidstærke og derfor har længere levetid end tidligere. Anvendelse af denne type fliser i badeværelset er med andre ord en langsigtet investering, der gavner privatøkonomien betydeligt.

Nemme at rengøre

De fleste kender til besværet og uoverskueligheden ved at skulle gøre et badeværelse rent. Det er ofte tidskrævende, fordi badeværelser indeholder mange elementer, der skal rengøres og som kræver flere forskellige rengøringsmidler.

Ved at anlægge mosaikfliser er der dog en del tid at hente på rengøringskontoen, da mosaikfliser, let og overskueligt, kan rengøres med vand og almindeligt rengøringsmiddel. Der er således ikke behov for indviklede rutiner og en bred portefølje af rengøringsprodukter for at komme snavs og kalk til livs.

mosaikfliser

Findes i mange varianter

Med udviklingen af mosaikfliser findes der i dag langt flere muligheder og typer af fliser end tidligere. Fliserne har typisk været små farvestrålende kvadrater. Men i dag findes fliserne i både mørke og lyse farver, så du kan bestemme om dit badeværelse skal skinne som solskin eller indbyde til nedtonede hyggestunder.

Udviklingen betyder ligeledes, at fliserne findes som kvadrater, rektangler eller ovale fliser. Og på samme måde findes der i dag flere typer af fliser. Eksempelvis glasmosaik, blank mosaik, betonmosaik eller noget helt fjerde. Udviklingen betyder med andre ord, at der findes utallige designkonstruktioner, som kan skabe et helt nyt rum, hvis du vælger mosaikfliser til dit badeværelse. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du overvejer at lave nyt badeværelse, og du er blevet nysgerrige efter at vide, om mosaikfliser er det rette valg for dig, så bør du altid søge råd om dine muligheder hos en udlært fagmand.

Ved at tale med en faglært omkring valget af fliser sikrer du, at du vælger det rigtige materiale, at størrelse og farve passer til udformningen af dit badeværelse, og at du, gennem kyndig vejledning, undgår at begå fejl, der kan medføre fugtskader på dit badeværelse og koste dig dyre lærepenge.