Derfor skal du anskaffe dig et alkometer til brug i hjemmet

Alkometer

Det er juletid og med det kommer der mange arrangementer, julefrokoster og selvfølgelig nisseøl. Der er rigtig meget alkohol her ved højtiden og der er mange der går lidt ekstra til den. Det skal der altid være plads til, fordi det er en hyggelig tid.

Men der er selvfølgelig nogle farer i blandt, specielt hvis man også tænker på at involvere køretøjer. Der skal ikke en høj promille til før man har fået for meget at drikke til at køre, selv endda hvis man ikke selv kan mærke det.

Det bedste råd der hertil kan gives er; Køb alkometer. Med alkometre, gør du dig selv og andre en stor tjeneste.

Hvilke slags alkometre kan man vælge?

Det vides måske ikke men der findes i hvert fald to typer af alkometre. Det ligger primært i den måde hvorpå de måler og derved fungerer.

Primært taler man om en gassensor eller en brændselscelle. Forskellen ligger i at gassensoren er ikke 100% begrænset til alkohol. Det vil sige at en gassensor kan i nogle tilfælde give udslag på tandpasta og andre midler uden alkohol. Dog er dette ikke et problem hvis proceduren på produktet følges og der først testes mindst tyve minutter efter indtagelse af mad og drikke.

Derimod får man et meget mere præcist resultat hvis man vælger alkometre med en brændselscelle. Det er fordi denne type er 100% egnet sig til alkohol. Det er desuden også disse alkometre som politiet benytter sig af.

Hvorfor skaffe sig et alkometer?

Der kan være flere gode grunde til at investere i et alkometer. Primært er det fordi man kan foretage et mål af alkohol på sig selv og sine nærmeste. På den måde, kan man undgå at sætte sig selv og andre i fare. Derudover skal man heller ikke bekymre sig om at bryde loven for spritkørsel.

Et alkometer i hjemmet kan være relevant for dem som gerne vil sikre sig inden de sætter sig bag rattet. Det er også relevant for dem som måske ikke er helt indforstået med lovgivningen, men gerne vil have det ekstra sikkerhedsnet.

Det anbefales desuden at man vælger det alkometer som politiet bruger. På den måde, får man altid et præcist svar. Hvis man derimod kun har mulighed for at bruge et alkometer med en gassensor, er dette også i orden. Man skal dog være opmærksom på anbefalingen om de tyve minutter for at få det bedste resultat.

Sådan får du glæde af et alkometer

Du er måske ikke helt klar over hvor man skal købe sig et alkometer, men det er et meget tilgængeligt apparat. Det kan købes hos diverse producenter og endda hos nogle online apoteker.

Som regel får du en brugsanvisning med når du køber et alkometer. Dertil får du instrukser om hvordan du skal bruge alkometeret. Det kan måske virke lidt svært at gennemskue men det er en ligetil proces.

Du har måske set at de fleste alkometre har et mundstykke. Der er i det at du skal puste for at få afmålt din promille. Det er simpelt og nemt.