Brugskunst giver hjemmet personlighed

brugskunst

Mangler dit hjem noget ekstra? Noget, der bare sætter prikken over i’et? Pyntegenstande som brugskunst er faktisk noget af det, der kan give et hjem allermest personlighed. Et hjem uden brugskunst kan blive helt kedeligt at se på. Gør dit hjem spændende at se på i stedet for.

Udtryk dig selv

Som barn får man en masse muligheder for at udtrykke sig selv; man leger hele dagen, og man deltager i læssevis af kreative aktiviteter som at tegne, male, synge og spille teater. Men som voksen kan det være sværere at udtrykke sig selv. De muligheder kommer ikke naturligt ind i vores hverdag længere, og man er nødt til aktivt at skabe dem selv. Det er ikke altid, at man har tid til det.

Midt i alt kaosset har vi vores hjem; hjemmet er der, hvor vi udtrykker os selv nu, og det er rigtig sundt at gøre det. Brug det som chancen for at udtrykke alt det, der foregår inde i dig.

dekoration

Det personlige touch

Men hvordan udtrykker man sig selv igennem hjemmet? Ens hjem skal være der, hvor man er allermest tryg, og hvor man kan være helt sig selv. Det er selvfølgelig nemmest at gøre, hvis ens omgivelser afspejler sig selv. Man kan ikke være sig selv i et hjem, der føles fremmed for en; så er man jo næsten ikke mere end en gæst.

Ved hjælp af flot brugskunst kan du vise, hvem du er, så du kan slappe helt af, når du er derhjemme. Det er dit hjem; derfor skal man kunne mærke dig i indretningen.

Nyd kunsten

Brugskunst er også kunst, og kunst er noget, mennesket altid har haft brug for. Det har måske ikke nødvendigvis en klar, praktisk funktion, men det er vigtigt ikke desto mindre. Mennesket er kreativt af en grund, og det ligger til vores overlevelsesinstinkter at skabe. Dog hører det måske mere til det mentale helbred end det fysiske.

Tænk på de allerførste hulemandstegninger; allerede dengang havde man et behov for at fortælle og skabe, og det behov har man stadig i dag. I stedet for at tegne på væggene stiller vi blomster og brugskunst frem, og det er en hel menneskelig ting at gøre.

Opnå charme og hygge

Et hjem uden brugskunst ser mere upersonligt ud end den indretning, man kan finde i et møbelkatalog. Hvis du virkelig vil give dit hjem charme og hygge, handler det om at finde grænsen imellem rod og sødt, og så holde sig på den søde side. Brugskunst gør noget helt specielt ved hjemmet, og dine gæster vil ikke være i tvivl om, at du passer på dit hjem med kærlighed.

Gør dit hjem unikt

Medmindre dine møbler er speciallavede eller hjemmelavede, kan de fleste andre have præcis de samme møbler som dig. Det, der gør indretningen unik, er brugen af pyntegenstande som brugskunst. Få dit hjem til at stå ud, uden at det bliver for meget; det bliver flot og imponerende på en måde, som ikke er overdøvende. Elsk dit hjem, og vis det med brugskunst.