Brug kreatin som supplement til din styrketræning

Kreatin

Kreatin kan bruges som et effektivt middel til at få større muskelmasse og bedre udholdenhed. Det er derfor meget populært blandt folk, som styrketræner meget. Stoffet er noget som kroppens selv producerer, men det kan være smart at få det suppleret med et kosttilskud. På den måde er man 100% sikker på, at man får indtaget nok protein. Kreatin findes hovedsageligt i muskelceller, dette er også grunden til at man får meget kreatin, hvis man spiser meget kød. Køb kreatinpulver her. 

Sådan virker kreatin

Kreatin fungerer sådan helt kemisk ved, at det binder sig til fosfatgrupper i muskelcellerne, hvor det sidder i tre fosfatgrupper. Disse bindingerne er meget energirige, hvilket gør dem meget gode at kunne udnytte. Hvis en eller flere fosfatgruppe spaltes gennem hydrolyse, så vil man frigive denne store mængde af energi. Dette er grunden til, at kreatin er meget populært, da det kan give meget energi og hjælpe musklernes hårde arbejde med energi. Det er specielt godt at bruge til hårde og tunge løft, som man oftest ser i styrketræning.

Er kreatin farligt eller er der bivirkninger ved brug af kreatin?

Kreatin er på ingen måde farligt at indtage og bruge som kosttilskud. Der er heller ingen bivirkninger ved brug af kreatin. Det er det mest undersøgte kosttilskud, som man overhovedet kan finde. Der er lavet helt vildt mange undersøgelser, som kan konkludere, at kreatin ikke har nogen bivirkninger. Det er altså derfor 100% sikkert at tage kreatin for at få bedre resultater af sin styrketræning i fitnesscenteret. Det diskuteres ofte, men samtlige videnskabelige studier viser, at der ingen bivirkninger er ved at indtage kreatin.

Kreatin

Derfor skal du prøve kreatin

Kreatin bliver brugt af rigtig mange, som styrketræner meget. Det gør det, fordi at det kan hjælpe med at opbygge muskelmasse. Herudover er det også bevist, at det hjælper på udholdenhed i anaerobt arbejde. Det et er stof, som kroppen selv producerer. Kroppen producerer dog ikke nok selv til at mætte, hvad man har brug for. Derfor skal man have det igennem mad eller gennem et kosttilskud, som man jo kan gøre med kreatin. Her kan man indtage det som pulverform eller også på piller. Det er meget favorabelt at indtage kreatin, hvis man træner meget.

Find en fast rutine til din træning

Det er vigtigt, at man har en fast rutine til sin træning. Det kan være, at man har en eller to faste dage, hvor man vælger at man træner. Disse dage skal man afsted ligegyldigt hvor lille lysten er til det. Det gør, at man altid kommer afsted til sin træning og det bliver en fast del af ens hverdag og ens liv. Hvis man kender sig selv så godt, at man ved, at man ikke altid kan komme afsted alene, så kan det være en god ide at prøve at finde en træningsmakker. Hvis man er sammen med en anden, så er der langt mindre chance for, at man lige springer en træning over.