Asiatiske desserter er blevet mere og mere populære i mange lande rundt om i verden

Mochi

Fra Japan til Thailand er der blevet fremstillet og perfektioneret en lang række lækre lækkerier gennem hundreder af år. Mange asiatiske desserter er kendt for deres unikke smagskombinationer og udsøgte præsentation. Uanset om det er mochi fra Japan eller mango sticky rice fra Thailand, vil disse lækre søde sager pirre dine smagsløg.

En meget kendt og højt elsket dessert

En af de mest elskede japanske desserter er mochi – køb Mochi dessert allerede i dag. Denne tyggede godbid består af stampede klæbrige ris, der er viklet om et sødt fyld som f.eks. rød bønnepasta eller is. Mochi er blevet nydt af japanerne siden oldtiden og kan i dag findes i mange forskellige smagsvarianter, former og størrelser. Den serveres ofte ved festivaler i forbindelse med nytår og andre særlige lejligheder.

En klassisk lækkerbisken

En anden populær asiatisk dessert er mango sticky rice, som er en klassisk thailandsk lækkerbisken. Den består af søde, modne mangoskiver, der serveres med kokosnødde-inficerede klistrede ris. Kombinationen af smag og teksturer skaber en uimodståelig ret, som er blevet en favorit i mange lande.

Nydes i sommermånederne

I Korea er bingsu en anden populær dessert. Denne iskolde blanding af barberet is, kondenseret mælk og søde toppings som f.eks. frugt eller rød bønnepasta nydes ofte i de varme sommermåneder. Det er en forfriskende måde at køle af på efter et måltid!

Hvad gør asiatiske desserter specielle?

Asiatiske desserter er elsket for deres unikke smagskombinationer, udsøgte præsentation og rigelige muligheder for alle typer mennesker. Hvis du endnu ikke har prøvet en af disse lækre lækkerier, kan du nu finder du dem i mange lande rundt om i verden. Så værsgo og forkæl din søde tand!

De sundhedsmæssige fordele ved nogle asiatiske desserter er også værd at bemærke. For eksempel er pasta af røde bønner et almindeligt fyld i mochi og har et højt indhold af protein og fibre. Klistrede ris er også en god kulhydratkilde, der giver energi i løbet af dagen. Med alle disse næringsstoffer kan det være nemt at tilfredsstille din søde trang uden at have dårlig samvittighed over det!

Uanset om du er på udkig efter noget traditionelt eller noget nyt, er der helt sikkert en asiatisk dessert, der vil pirre dine smagsløg. Fra mochi til mango sticky rice, disse lækre lækkerier vil helt sikkert give dig lyst til mere. Så hvorfor ikke give en smag af Asien i dag?

***

Ingredienser der ofte går igen i asiatiske desserter

Japanske desserter indeholder ofte ingredienser som mochi, anko (pasta af røde bønner), kastanjer og søde kartofler. Mochi er en traditionel japansk klæbrig rislagkage, der er lavet af dampede og stampede klæbrige ris. Anko er en populær ingrediens i mange typer japansk slik; den fremstilles ved at koge azukibønner med sukker eller honning, indtil konsistensen bliver tyk og sirupsagtig. Kastanjer bruges også i nogle desserter; de koges normalt, tørres og males til mel, inden de indgår i mere komplekse opskrifter. Søde kartofler har stor affinitet med andre smagsstoffer som sojasovs, miso og sake, som kan bruges til at lave udsøgte lækkerier som kintsuba (søde kartoffelkager).